Augurken en inmaken

Geplaatst: 23 juli 2010 in Tuinieren
Door de overvloedige hoeveelheid zon van de afgelopen weken, in combinatie met het braaf elke avond sproeien staat mijn achtertuin er momenteel prachtig bij. De groenteplanten beginnen net te bloeien of hun eerste vruchten te produceren. Zo heb ik momenteel 1 peperplant, 4 paprikaplanten, 1 aubergineplant, 1 augurkplant, een stuk of 10 komkommerplanten, een zelfde hoeveelheid tomatenplanten en heel veel bonenplanten.

Links de grootste augurk aan de plant, rechts een trosje van drie

Maar het is vooral die ene augurkenplant die opvalt: daar zitten inmiddels (telling vanmiddag) 11 kleine of grotere vruchten aan. Nu heb ik begrepen dat augurken direct van de plant niet echt lekker zijn, omdat ze compleet smakeloos zijn. Dus heb ik gezien de aanstaande oogst het plan opgevat om ze dan maar te gaan inmaken. Maar daar begint het probleem: op het internet struikel je over de inmaakrecepten die elkaar allemaal tegenspreken. Ik zie door de bomen het bos niet meer. Heeft iemand misschien een goed recept voor het inmaken van augurken?

En.. waarom wisten mensen dat vroeger allemaal en wij tegenwoordig niet meer?

Lees hier deel 2 van deze blog: https://pupske.wordpress.com/2010/08/26/augurken-en-inmaken-deel-2.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s